Geobord voor kleuters

Kralenplanken kennen we allemaal, maar je kunt een houten plank met wat spijkers erin ook voor iets anders gebruiken. Je kunt kinderen er elastiekjes omheen laten doen. Op internet zie je wel eens wat voorbijkomen, maar ik had zin om  er een eigen draai aan te geven. Ik heb diverse werkbladen/voorbeelden gemaakt die de kinderen na kunnen maken. Hiermee oefenen ze de fijne motoriek en daarnaast leren ze ook nog eens vormen, letters of cijfers te maken. Je kunt ze natuurlijk ook zelf figuren laten bedenken. Laat de slimme kleuters het figuur vervolgens natekenen op het lege blad voor extra uitdaging.
Ik heb bij Flying Tiger voor €2,= hele leuke felgekleurde elastiekjes gehaald. Nu nog een plankje maken met  5×5 spijkers erin, even deze platen lamineren en dan kunnen de kinderen het een en ander gaan uitproberen. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan vinden!

PS: alleen laten natekenen op het lege blad kan natuurlijk ook als je geen zin hebt om zo’n plank te maken 😉
En als je geen Flying Tiger in de buurt hebt kun je gewoon standaard gekleurde elastiekjes gebruiken en dan wat minder op de kleuren van het voorbeeld letten.  Mijn laatste optie is dat je altijd nog loomelastiekjes kunt gebruiken, al zijn die wel wat moeilijker te rekken als je een grote plank hebt.

Hieronder zie je een voorbeeld van de moeilijke figuren en van de cijfers.

GeobordvormenCijfers Geobordvormen

Leeg geobord

Makkelijke Geobordvormen 1

Makkelijke Geobordvormen 2

Moeilijke Geobordvormen

Alfabet Geobordvormen

Cijfers Geobordvormen

One thought on “Geobord voor kleuters

  1. Pingback: Spielzeug aus Baumscheiben – Sternentanz

Comments are closed.