Handspiegel

In het begin van het jaar is het leuk om kinderen in een spiegel te laten kijken. Hoe zien ze er eigenlijk uit? Lijken ze een beetje op mama of op papa? Nadat ze goed in de spiegel hebben gekeken, kunnen ze zichzelf gaan tekenen op dit werkblad. Het is meteen een goede opdracht om te bespreken wat er allemaal bij je gezicht hoort. Ogen, oren, neus, mond, wimpers, wenkbrauwen, etc.
In dit document staan twee soorten spiegels. Eén met een dunne rand. Die hoeven ze alleen in te kleuren en in het midden zichzelf te tekenen. Maar ook één met een dikke rand. Hier kunnen de kinderen een mooi patroon van plakfiguren op plakken. In het midden tekenen ze zichzelf weer.
Beide spiegels heb ik met en zonder een gedichtje toegevoegd. Zo kun je zelf kiezen wat je het leukst vindt om te doen met je klas.

Handspiegel

Handspiegel